Vandaag besteld, levering binnen 3 werkdagen.

Het ontstaan van de Cavihaar.

Gepubliceerd op 7 april 2021 om 09:21

De eerste weken na de lockdown zijn weer voorbij, en ik heb al mijn klanten alweer geknipt en ook alweer vele gekleurd. Wat was dat bij de meeste het hard nodig. Er gingen weer flinke lokken af. Toch was het bij een enkeling zo mooi lang geworden, dat er een compleet nieuw kapsel was ontstaan. Over het “vreselijke punt” heen moeten omdat de kapper niet mocht knippen had dus toch soms ook z’n voordelen.

Ik ben in ieder geval weer volop aan de slag.

Heerlijk om weer in een dagelijks ritme te zitten en iedereen weer te voorzien van een geknipt en of gekleurd kapsel.

 

Aan huis knippen is iets wat ik nog steeds heel leuk vind, het gaat gewoon allemaal net even wat anders dan in de salon. Kinderen lopen in en uit, er wordt gekookt, of iemand vouwt de was op tijdens het knippen van de kinderen, die regelt nog even gauw wat voor de sport en de ander is nog even bezig voor zijn of haar werk.

En dat…, dat vind ik soms nog wel eens het aller mooiste van het aan huis knippen bij de klanten.

Alles gaat door, en ik draai even een paar uurtjes mee in hun gezinsleven.

 

Zo ook deze week, bij een gezin in Dalfsen, liep alles weer door alsof ik er niet was. De lol die ontstond toen er vele plukken af gingen, is op deze foto wel duidelijk. Ik noem het creatief met haar en heb hem dan ook de naam “Cavihaar” gegeven. Klinkt best chique niet??

Het enthousiasme bij de kinderen die het bijna een echte cavia vonden, en het wel zagen zitten om hem te houden als vriendje voor hun eigen hamster, was geweldig.

 

Genieten van mijn werk zit hem ook in de kleine dingen die ontstaan door het knippen. Tuurlijk is iedereen weer blij met zijn kapsel, wat ik natuurlijk heel belangrijk vind, maar net even dat extraatje door het hoopje haar een paar oogjes te geven en er een compleet nieuw dier van te maken…., ik teken voor zulke dagen.

 

Cavihaar creëren door haar, is iets wat ooit is ontstaan bij andere klanten. De jongens daar hadden flinke bossen haar, en uitdunnen was dan ook altijd een pre. Alle plukken die er uit gingen, waren volgens hun kleine cavia’s. Alleen kregen ze toen geen oogjes.

Nog steeds knip ik die jongens en praten we er niet meer zo vaak over, maar eigenlijk is het verhaal van de cavia’s gewoon hun schuld ;-)

  

Nu deze Cavihaar geboren is en ik er graag een foto van wou delen op mijn instagram, dacht ik; Waarom dan ook niet het hele verhaal achter de foto van de Caviahaar en het ontstaan daarvan in één blog?!

De cavihaar is voor mij dus al jaren oud, maar maakt nu pas zijn entree…

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.